Angst og selvhjælp

Vil du slippe din angst – så udøv selvhjælp! Selvom du har angst og føler at arme og ben er bundet på ryggen, så er der masser af selvhjælp du kan udføre i det daglige for at holde angsten for døren. Det er ikke sikkert det er nok, men med nogle grundlæggende strategier, vil det være muligt at nedsætte chancen for at angsten får overtaget.

Her er nogle områder du kan arbejde med inden for angst og selvhjælp

Små angstreducerende fif

Psykoedukation

Læs om angst! Når du lærer om de processer din krop og sind går igennem når du oplever angst, er der større mulighed for at håndtere angsten og derved ændre på uhensigtsmæssige mønstre og adfærd.

Der er skrevet mange bøger om emnet. Se bogen: Slip Angsten: Bliv den sejeste Angstfighter! her

Del ud af dine erfaringer

Del angsten med andre.

Fortæl om angsten. Fortæl hvad det er du går igennem, hvad du mærker og hvordan det føles at være dig. Fortæl det til din kæreste, dine venner eller din familie.

Det er ikke alle der kan sætte sig ind i hvad det vil sige at være bange for noget der ikke er farligt. Heldigvis er der flere og flere der bliver bekendt med emnet angst gennem nogen de kender, medier og andet, og de fleste viser forståelse og medfølelse hvis du fortæller hvordan du oplever angsten.

Selvom det kan være svært at møde direkte accept og anerkendelse hos pårørende, så er vigtigheden, af at få lov til at være til på dine egne præmisser, vigtigere. Så vær tro mod dig selv og overskrid ikke for voldsomme grænser for at åbne dig op, men respektér dine behov for tryghed og tillid når du åbner dig om angsten.

Opsøg selvhjælpsgrupper og forums på nettet, hvor der er andre der har erfaringer at dele ud af. Der findes selvhjælpsgrupper, som har emner som fx. “angst”, “stress”, “socialfobi“, “lavt selvværd” og andre emner. Grupperne består ofte af 3-8 personer og har en medhjælper tilknyttet til at samle og “styre” gruppen.

Arbejd med at slippe angsten

Arbejd med angsten, i de situationer, hvor du oplever angsten. Dette kan gøres ved at nedfælde tanker, følelser og adfærd og erstat dem med nye konstruktive tanker og vaner.

Du kan også få hjælp til at arbejde med dine tanker med selvhjælpsbogen: Bliv den sejeste Angstfighter her!

Find mere på Slipangsten.dk

Læs mere på bloggen og find masser af gode tips og ideer til at håndtere din angst med selvhjælp.

Eller følg mine nyhedsbreve og få dem direkte sendt til din indbakke!

 

Få hjælp af angstbehandler online eller i Hørsholm