fbpx

Brug for hjælp ?

Jeg hjælper dig og giver dig værktøjerne til at forstå og tage styringen af din angst eller stress 🤍

TERAPI OG COACHING MOD ANGST

Online eller i Hørsholm, Nordsjælland

HVORNÅR SKAL DU SØGE HJÆLP HOS EN ANGSTBEHANDLER?

Det er egentlig kun et menneske som kan svare på det spørgsmål – det er du. Jeg vil sige, at hvis du selv mener, at dine bekymringer, grublerier eller ubehagelige følelser fylder for meget – så søg hjælp. Det findes så mange fantastiske redskaber og værktøjer som kan hjælpe dig til et bedre liv. Tøv ikke med at lære dem – vi har kun et liv (tror jeg i hvert fald…)

Se din læge eller find en angstbehandler, før din angst bliver værre. Det er lettere at behandle, hvis du får hjælp tidligt.

FÅ EFFEKTIV ANGSTBEHANDLING OG TERAPI I KØBENHAVN & NORDSJÆLLAND

Charlotta Holm, Psykoterapeut MPF, Coach & Underviser

Jeg tilbyder megakognitiv terapi i Hørsholm (Nordsjælland) og Online til både børn, unge og voksne, der lider af f.eks. angst, generaliseret angst, socialangst, eksamensangst,  præstationsangst eller stress.

Kontakt mig på tlf.: 24649708, og få en tid til terapi. Så har du allerede taget det første skridt, der skal hjælpe dig med din angst.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.

Charlotta Holm

ANGST TERAPI ONLINE

HVORFOR OVERHOVEDET SØGE HJÆLP ONLINE?

Der kan være mange grunde til hvorfor netop online hjælp og terapi er en god løsning for dig.

Det kan f.eks. være at du:

   • har en travl hverdag, hvor du (lige nu) ikke kan overskue hvordan du skal finde tid
   • er for stresset til at lave en aftale ude af huset
   • er for angst til at komme hjemmefra
   • bor i udlandet og ønsker dansk-sproget hjælp
   • er ude og rejse
   • og meget mere.

HVORDAN FOREGÅR ONLINE TERAPI / COACHING?

Der kan være forskellige måder, hvorpå du kan modtage online terapi og coaching til angst.

Her er nogle forskellige muligheder:

   • online terapi gennem telefon
   • online terapi via Skype eller Zoom
   • online hjælp via mail
    m.m.

HVAD ER ANGST?

Lejlighedsvis angst, er en normal del af livet. Når du har en angstlidelser vil du opleve en ofte intens, overdreven og vedvarende bekymring og frygt for hverdagssituationer. Ofte indebærer angstlidelser gentagne episoder med pludselige følelser af intens angst, der kan nå en højde inden for få minutter (panikanfald).

Disse følelser af angst og panik der forstyrrer de daglige aktiviteter, er svære at kontrollere, og er ude af proportion til den faktiske fare. For at forhindre angsten undgår du steder eller situationer. Symptomer på angst kan starte i barndommen, teenageårene eller i voksenalderen.

Eksempler på angstlidelser lam være generaliseret angstlidelse, social angstlidelse (socialangst), specifikke fobier m.m.. Du kan have mere end en angstlidelse.

SYMPTOMER PÅ ANGST

Fælles angst tegn og symptomer omfatter:

   • Følelse af nervøsitet, rastløs eller anspændt
   • Har en følelse af forestående fare, panik
   • Øget hjertefrekvens
   • Hurtig åndedræt (hyperventilation)
   • Svedende
   • Rysten
   • Følelse af at være “svag” eller træt
   • Svært ved at koncentrere dig eller tænke på andet end den nuværende bekymring
   • Har problemer med at sove
   • Har svært ved at kontrollere bekymringer
   • Har lyst til at undgå ting, der udløser angst

DER FINDES FLERE TYPER ANGSTLIDELSER

Der findes lige så mange former for angst, som der er mennesker der lider af angst. Man har dog valgt at dele dem ind under grupperinger, som grundlæggende har flere ting til fælles. Du kan med andre ord sagtens opleve anden angst end dem der er beskrevet herunder.

Agorafobi er når du frygter og ofte undgår steder eller situationer, der kan få dig til at panikke og få dig til at føle dig fanget, hjælpeløs eller flov.

Generaliseret angst omfatter vedvarende og overdreven angst og bekymringer om aktiviteter eller begivenheder – selv almindelige små hverdagsproblemer. Bekymringerne er ude af proportion til den faktuelle omstændighed, er vanskelig at kontrollere og påvirker, hvordan du føler dig fysisk. Generaliseret angst opstår ofte sammen med andre angstlidelser eller depression.

Panikangst involverer gentagne episoder med pludselige følelser af intens angst, der nå en højt op på angstskalaen inden for få minutter (panikanfald). Du kan have følelser af forestående sygdom, ulykke eller dødsfald, åndenød, brystsmerter eller heftig hjertebanken. Disse panikanfald kan føre til bekymring for, at de sker igen eller undgår situationer, hvor de er opstået.

Separationsangsangst er en barndomsforstyrrelse præget af angst, der er overdreven for barnets udviklingsniveau og relaterer sig til adskillelse fra forældre eller andre, der har forældres roller.

Social angst (social fobi) indebærer et højt niveau af angst, frygt og undgåelse af sociale situationer på grund af følelser af forlegenhed, selvbevidsthed og bekymring for at blive dømt eller vurderet negativt af andre.

Specifikke fobier kendetegnes ved stor angst, når du udsættes for et bestemt objekt eller en situation og et ønske om at undgå det. Fobier kan fremkalde panikanfald.

Anden specificeret angstlidelse og uspecificeret angstlidelse er betingelser for angst eller fobier, der ikke opfylder de nøjagtige kriterier for andre angstlidelser, men er betydelige nok til at være forstyrrende.

UDFYLD FORMULAREN OG KOM I GANG I DAG

Uanset hvilken form for angst du har, kan angstbehandling hjælpe dig.

Share
Tweet
Share
Email
0 Shares

Privacy Preference Center