fbpx

Få de bedste tips fra 26 andre angstfightere

At slippe angsten er ikke en enkel handling eller en enkel metode. Der lige så mange metoder at benytte dig af som der er mennesker der kæmper med angst. Derfor kan mine metoder ikke stå alene. Jeg spurgte ude på Facebook: “Hvad er dit bedste tip til en anden angstramt?” Få de bedste tips fra andre seje angstfightere:


“Det kommer meget an på hvilken form for angst vedkommende har. Nogle har mere end en angsttype. Det bedste er nok at lære at lytte til sin egen krop. For det er individuelt hvordan man føler og andres tanker kan vi jo ikke gætte os til. Men hvis det skulle være et enkelt råd, ville jeg nok sige som andre her i tråden. Fokuser på vejrtrækningen, også selvom det tager lidt tid at lære. Eller gå i gang med at lave noget der får tankerne lidt væk fra angsten. Nogle gange kan man minimere angsten ved at fokusere på noget andet. Andre gange er der ikke noget at gøre, andet end at lade angsten komme…den går jo væk igen også selv om det er ganske modbydeligt.”  M. A. C


“Hvis der er tale om et panikangstanfald: tag et par dybe ind- og især udåndinger. Det bringer pulsen ned. Flyt din koncentration til noget udenfor dig selv. Tæl f.eks. husene eller bilerne på vejen, eller lignende. Sæt dig evt. ned med begge fødder solidt på underlaget, og bøj hovedet ned mellem knæene og træk vejret dybt med lange udåndinger, mens du koncentrerer dig om lydene du hører.
I løbet af højst ti minutter vil dit anfald være klinget af.
Og husk, der er intet som helst farligt ved et angstanfald.” A. J.


“Kæmp og giv aldrig op.”  M. B. C.


“Start med at lade være med at være for hård ved dig selv.” C. B. T.


“Gå på arb :-)” J. D. H. H.


“Ved panikangstanfald trækker jeg vejret dybt flere gange, samler mig selv mentalt og afvikler så vidt muligt situationen jeg er i. Ellers bliver det en hovedkuls flugt. Andre gange hvor jeg er alene lægger jeg mig ned og prøver at spore tankerne i den positive retning.
Ved angstanfald mellem andre mennesker sørger jeg for at have mulighed for at kunne gå ud(udenfor, toilet, et roligt sted).
Sker det i en forretning, især tøjforretninger og Bilka o.lign. – så går jeg simpelthen ud af forretningen og må tage hjem. Prøver jeg at gå ind igen kommer angstanfaldet tit igen, bare værre.” M. T. S.


“Lad være med at presse dig selv for hårdt
Det er svært at komme med et bedste tip da der er forskellige angsttyper og det kommer an på hvor dyb angsten er og hvor længe man har haft den” G. S.


“Tal med din angst, som var den en ven.” E.


“Ud med dine tanker,tal tal og tal.” M. L.


“Mediterer og trak vejret. Tænk positivt og genvinde kontrollen” A. M. S.


“Vær ærlig over for dig selv , ikke find dig i noget , sig fra !” L. S. O.


“søg hjælp og få derigennem værktøjer til at håndtere det” L. C.


“Søg hjælp – ellers synes jeg egentlig ikke der er et bedste i denne forbindelse – Det er jo helt individuelt efter min mening.” L. H.


“Naturen og meditation, alt efter evne og behov:)” M. J.


“Masser af motion styrke og vægt træning det har hjulpet mig meget at mærke pulsen hammer der ud af og kunne tænke og vide det er fordi man giver den gas” M. W. A.


“KÆMP!!!! Det tog mig 15 år, men det lykkedes” L. M.


“Når jeg har angst plejer jeg bare at lade angsten være og lade den rinde ud af sig selv. Det nytter ikke at skamme sig over sin angst eller forsøge at skjule den da folk altid mærker hvis man er ængstelig eller føler et pludseligt ubehag. Jeg tager 50 mg Sertralin og 50 mg Solian og det hjælper ret effektivt på angsten. Eneste bivirkning er at man tager på af de typer medicin men det er under alle omstændigheder bedre end at gå rundt og lide af angst. Angsten kan dog ikke helt undgås selvom at man tager piller imod den og derfor er mit bedste råd at acceptere at man har angst og sørge for at få adspredelse i form af arbejde, være social, dyrke ens interesser og så fortælle ens nærmeste om det så de forstår hvis man pludselig virker anderledes og bange uden grund.” A. C.


“At lære få styr på tankerne . . .” M. Z. G.


“Søg professionel hjælp. Det var min vej ud” A. D.


“Vejrtrækning, tankefeltterapi/TFT, Mindfulness, meditation” H. G.


“Mindfulness” J. B. B.


“Lær mindfullnes, det at styre sine tanker er alfa og omega” A. H.


“Det er “bare” tanker.” H. F. B.


“Husk at du ikke dør af det! Jeg har beroliget mig med det og: at det går over igen (selve angstanfaldet)” P. L. P.


“Træk vejret dybt 10 gange helt roligt imens du fokusere på et punkt og slipper tankerne…” M. K. L.


“Få professionel hjælp og start eksponerings træning selvom det er vildt hårdt!!! Og accepter at det kan tage tid før der er fremskridt” L. C. S.


Se mine egne råd her: 13 tips der gør dig stærk og forebygger angst!

Tusind tak til alle jer som har svaret og givet jeres bedste tip!

Har du også et bedste tip du gerne vil dele? Så kommenter i boksen nedenunder – lad os samle erfaringerne og slippe angsten!

Indlægget her er blevet læst 4572 gange!

Seneste indlæg
Seneste indlæg
Kategorier
Tags
Om Slip angsten

Privacy Preference Center