fbpx

9 erfaringer jeg ville ønske nogen havde delt med mig, da jeg fik angst

Det var ikke fordi der hobede sig tusindvis af spørgsmål op inde i mig, da jeg fik angst første gang…

Det var heller ikke fordi jeg tænkte at ville få svar, hvis jeg spurgte nogen om råd – for jeg anede ikke engang, hvad jeg skulle sige eller spørge om…

Og selvom jeg ikke spurgte og selvom jeg ingen svar fik, var jeg fyldt med spørgsmål. Spørgsmål, jeg søgte svar på i alt, hvad jeg kom i nærheden af…

Min hjerne var konstant på overarbejde. Jeg gennemanalyserede alt for at trevle eventuelle årsager op som kunne berolige mig, forklare symptomerne, undvigelserne jeg foretog og den altopslugende A.N.G.S.T, som var med mig i enhver tænkelig situation. Fra tidlig morgen til sen aften…

Det var mere fordi jeg mere end noget andet i verden, havde brug for at der var én – bare én, der kunne tage mig i hånden og sige: ‘Det kender jeg godt. Jeg har været der, hvor du er. Jeg ved det er muligt at komme igennem. Kom nu skal jeg vise dig, hvordan jeg gør’…

– at jeg fik det inderlige behov for at fortælle dig det jeg ved i dag – og som jeg sådan ønskede, nogen havde fortalte mig, dengang..

Nemlig, at:

  1. Angst er ikke farligt. Det føles bare sådan fordi din hjerne tror, du er i fare. Det gør den fordi du har været presset for længe og fordi du med dine tanker, gør dig selv bange. Din hjernes overlevelsesmekanismer er så stærke at selv ikke med den stærkeste vilje, kan du styre den. Angsten skal håndteres, erkendes og accepteres – ikke kontrolleres.
  2. Du kan lære at håndtere din angst. Det kræver indsigt, viden, bearbejdelse, øvelse og handling. Angst kan forsvinde af sig selv (hvis ikke den er gået i selvsving), men ellers, skal du have hjælp til det. Terapeutisk. Og jo hurtigere du kommer igang – jo bedre.
  3. Angst er ikke en dimsedut du smider ud af vinduet, det er en overlevelsesmekanisme i dig du skal lære at håndtere, så den genskaber sin evne som redningsplanke fremover.
  4. Du er ikke alene om at have angst, selvom det ofte føles sådan. Men det kan være svært for mange at åbne sig om sin angst, fordi der stadig er meget uvidenhed omkring angst – og derfor også mange myter, som florerer i vores samfund.
  5. Du er ikke mindre værd, fordi du døjer med angst. Du er heller ikke skør – eller ved at blive det. Du har angst og du fortjener, som alle, at få hjælp til at slippe den igen.
  6. Du er ikke angst. Du er en person, hvis angst er gået i selvsving. Du er så meget mere end angst og når det går op for dig, er det fordi du er ved at slippe angsten.
  7. Du kan sagtens leve et godt og tilfredsstillende liv, selvom angsten dukker op indimellem. Hvis du lærer at håndtere den, frygter du den ikke længere – og du slipper for tilbagefald.
  8. Angst er naturlig i sin grundform hvis altså, der er fare på færde. At lære at skelne mellem den naturlige angst og den angst som er irrationel, er et stort skridt på vejen til at slippe angsten.
  9. Et hvert skridt du tager hen imod genvindelse af det du elsker at bruge dit liv på, kan ingen tage fra dig. Nyd det, dyrk det og gentag det!

 

Få værktøjerne til at slippe angsten så du igen lever det liv, du ønsker: Bliv den sejeste Angstfighter!

 

Få hjælp af angstbehandler online eller i Hørsholm

Privacy Preference Center