fbpx

Mød din angst – og lev dit liv værdifuldt

Forfatter: Heidi Strandberg
E-bog: 257 sider
Publiceret i 2014

stjerne stjerne stjerne stjerne

Mød din angst - og lev dit liv værdifuldt

Bogen “Mød din angst – og lev dit liv værdifuldt” er en bog, som handler om angst og hvordan du med teknikker, baseret på ACT (Acceptance and Commitment Therapy) og mindfulness, lærer at møde angsten så du ikke bliver bange for den men derimod arbejder dig fri og lever det liv du ønsker.

Bogens forfatter, Heidi Strandberg, har selv kæmpet med panikangst og hun tilføjer i bogens afsnit små uddrag fra hendes egen dagbog, med personlige og følelsesmæssige oplevelser hun selv har gennemlevet i de år hun mærkede angsten. Hendes egen process følger derfor bogens teori og øvelser.

Viden og teori fylder en stor del af bogens indhold, og selvom hendes egne kommentarer og personlige processer bliver nævnt er det tydeligt at bogen er skrevet for at guide og vejlede, teoretisk og i praksis. Bogen vil være god at have liggende og til at slå op i, da der er mange gode forklaringer og øvelser, som vil være gode at vende tilbage til også bagefter du har læst bogen.

Udover viden og teori, som er beskrevet så alle kan være med, har Heidi Strandberg også lagt mange øvelser ind, så bogen kan bruges som en selvhjælpsbog. Øvelserne spænder lige fra spørgeskemaer som du kan udfylde til “STOP OP” øvelser, som er placeret i slutningen af flere kapitler, og til indtalte mindfulness-øvelser. Sidstnævnte er indsat med QR-koder som du scanner med telefonen og derefter kan lytte til.

Bogens emner og kapitler er:

  • Stop kampen – lev dit liv
  • Angsten
  • ACT
  • Tankerne
  • Medfølelse
  • Bevidst nærvær
  • Lev dit liv

Jeg synes bogen giver et rigtig godt billede på hvordan man kan vælge at håndtere sin angst. Jeg bliver glad og tryg når jeg læser Heidi Strandbergs ord fordi de vækker genklang i mit indre og jeg synes hun beskriver ACT så det bliver nemt at forstå og forholde sig til – også selv om angsten har taget rod i ens liv og det kan være svært at fokusere på teori og viden.

Dejligt og skønt er det ydermere at læse en bog, som beskriver angst og angsthåndtering fagligt og kompetent og på samme tid udviser det store mod, at hun tør gå angsten så nær, at hun krydrer med fagligheden med egne oplevelser og processer. En rigtig god kombination!

Jeg anbefaler på det varmeste Heidi Strandbergs Bog: Mød din angst – og lev dit liv værdifuldt!

stjerne stjerne stjerne stjerne

Indlægget her er blevet læst 1719 gange!

Seneste indlæg
Seneste indlæg
Kategorier
Tags
Om Slip angsten

Privacy Preference Center