fbpx

Lykkefælden – stop kampen – lev livet

Forfatter: Russ Harris
Forlag: Dansk Psykologisk Forlag
Publiceret i 2012, 1. udgave, 3. oplag

stjerne stjerne stjerne stjerne

Lykkefælden

Lykkefælden, selvhjælpsbogen, der samtidig er en grundlæggende indføring i ACT (Acceptance and commitment therapy) som er skrevet af psykolog (og læge) Russ Harris.

I bogen gør Russ Harris op med myten “at være lykkelig” og giver os muligheden for at vælge andre måder at betragte lykken på uden at falde i det han kalder for “Lykkefælden”. Lykkefælden er når du jagter lykken på måder som gør at du i stedet ender op med at være frustreret, utilfreds og ulykkelig.

Ved at præsentere os for ACT som er det nye 3. ben inden for kognitiv adfærdsterapi, viser han os hvordan vi ved at acceptere vores tilstand kan undgå at falde i lykkefælden ved at afdække vores indre værdinormer og ved hjælp af nærvær og accept og til gengæld opleve større tilfredshed og mening med livet.

I bogen guider han dig igennem de situationer i livet hvor der er stor sandsynlighed for at falde i lykkefælden og viser hvordan du med mindfulbaserede ACT teknikker blandt andet kan:

  • reducere stress og bekymringer
  • håndtere ubehagelige tanker og følelser
  • bryde selvdestruktive vaner og mønstre
  • overvinde usikkerhed og manglende tro på dig selv
  • skabe et rigt, alsidigt og meningsfuldt liv

Lykkefælden byder på mange forskellige cases og inddrager indimellem hans egne erfaringer som beror på at have overvundet både angst og nervøsitet på basis af disse metoder.

Bogen er let læselig, godt beskrevet, med varme og kommer hele vejen rundt. Jeg oplevede at jeg fik en smule angst af at læse bogen og valgte at afprøve hans metoder om at acceptere de angste følelser og fortsatte med at læse videre og opdagede at hans metoder virker.

Han beskriver i bogen hvordan han selv har brugt metoderne til at kunne skrive sin bog, da han var plaget af lavt selvværd og nervøsitet om at komme til at fejle og skrive noget ingen gad at læse.

Jeg giver bogen fire stjerner for dens sprog, gennemarbejdelse, og originalitet. Det som virkelig kunne få denne bog helt op til stjernerne ville være at læse og fornemme at han turde gå hele linen ud og blive mere personlig, og give en historie fra sit liv der sparkede lidt mere til de stærke følelser end den han beskriver om bogen han ikke turde skrive. Men ellers – thumbs up – kan stærkt anbefales hvis du i mange år har kæmpet med angst at slippe angst og trænger til at give slip på endnu mere!

Du kan købe bogen ved at trykke på SAXO linket nedenfor. God fornøjelse!

 

stjerne stjerne stjerne stjerne

Indlægget her er blevet læst 5353 gange!

Seneste indlæg
Seneste indlæg
Kategorier
Tags
Om Slip angsten

Privacy Preference Center