Kom stærk ud af din angst

Forfatter: Lizl Rand
Forlag: Pretty Ink / Rosinante
Publiceret i 2012, 1. udgave, 1. oplag

stjerne stjerne stjerne Stjerne

Hvordan skriver man en bog om at have lidt af angst igennem 10 år? Hvor begynder man henne og hvordan beskriver man oplevelsen når kroppen opfører sig mærkeligt og forråder en på de mest uhensigtsmæssige tidspunkter med katastrofetanker om død og en krop man ikke længere hverken kan forstå eller kontrollere? Hvordan beskriver man de reaktioner man får når man ikke kan forstå, hvad det er der sker med kroppen, når ord ikke længere rækker og alt, hvad man førhen havde lært er vendt på hovedet? Lizl Rand har givet sit bud med bogen – Kom stærk ud af din angst.

Man kan skrive en bog på mange måder. Lizl Rand har valgt at føre læseren med ind i hendes verden, på med en fortællende historie. Hun deler hendes oplevelser fra da hun første gang får et angstanfald og tror væggene er ved at falde ned over hende. Med hæsblæsende tempo beskriver hun hvordan angsten angriber hendes liv og hvordan hun med alle kræfter forsøger at få sin hverdag med barn, karriere og familie til at hænge sammen. Hvordan hendes liv er som en håndfuld af opnåede succeser der hele tiden truer med at forsvinde med angsten ud gennem fingrene.

Lizl Rand beskriver i hendes bog, hvordan hun langsomt kæmper sig igennem den første tids angst og hvordan den bliver integreret i hendes liv i de efterfølgende år. Hun læser en dag om en kvinde i et blad, som beskriver hendes angst, og det går op for hende at hun ikke længere er alene. Med tilkæmpet mod og angsten i sit følge vælger hun at møde op hos en psykolog som har et gruppeforløb med angste. Her starter Lizl Rand vejen hjem til sig selv, til livet, til hverdagen og hun formår at vende angsten som før var hendes ven til en ven hun i dag lytter til og har respekt for.

Bogen er fyldt med erkendelse og processer som hun med små afsnit fører læseren ind i på en varm og nænsom facon.

Kom stærk ud af din angst er en bog som kan hjælpe en stor gruppe af angste. Den kan anbefales at læse og lære af fordi den viser, hvor stor en andel af det der skal læres handler om åbenhed, erfaring, ansvar og øvelse. Alle pårørende til angste vil med fordel kunne læse hendes bog idet hun beskriver angsten og de konsekvenser den bidrager med i hverdagen, både under og såmænd også de spor den har efterladt i hendes liv i dag. At, hvis man tager hånd om sit liv, sine grænser og ressourcer kan slutte fred med sin indre værste fjende og komme stærkere ud af sin angst. Og at stærke, succesrige mennesker også føler angst.

Lizl Rands håndfuld af succeser røg ikke ud gennem fingrene med angsten. Hun nåede at stoppe op, diffusionere angsten fra sit jeg og sine værdier. Hun er med sin vilje og mod et bevis på, at man kan hvad man vil – også at slippe angsten

Jeg ville ønske hendes bog havde været at finde på de bibliotekshylder, jeg forgæves ledte efter svar og indsigt, da jeg som ung gjorde bekendtskab med angsten for første gang.

God fornøjelse!

 

stjerne stjerne stjerne Stjerne