fbpx

Hjælp dit ængstelige barn

Trin for trin-guide til forældre

Forfatter: Ronald M. Rapee, Ann Wignall, Susan H. Spence, Vanessa Cobham og Heidi Lyneham
Forlag: Dansk Psykologisk Forlag
Publiceret i 2012, 1. oplag

stjerne list_star list_star list_star

Angst hos børn er desværre stadig meget overset, og det samme er hjælpen til de forældre, hvis barn oplever angst.

Det råder denne bog bod på. “Hjælp dit ængstelige barn” er en trin for trin-guide der tager forældre til ængstelige børn, i hånden og guider igennem et helt program af angsthåndtering hos barnet og såmænd også de tilhørende forældre.

For hvad gør man når ens barn udtrykker angst og er begyndt at få en hverdag der er præget af undgåelsesadfærd og væring af oplevelser som ellers kunne være til glæde og udvikling? Hvordan når man ind til sit barn og får leg og interesse ind i de opgaver og ændringer det bliver stillet op når barnets angstfyldte tanker og spind skal udskiftes med nye og mere konstruktive tanker og erfaringer? Og hvad nu, hvis man som forældre også selv har angst og er med til at videreføre eller fastholde barnets i dets angste adfærd?

Bogen kommer rundt om familien og de mange situationer som kan være med til at danne og fastholde angst. Bogen er spækket med cases og kommer ind over flere forskellige angsttyper som barnets angst kan give sig til udtryk i. Den guider i teknikker som fx. det de kalder “detektivtænkning” og i at bruge “trappestiger”. Gennem aktiviteter og opgaver bliver forældre og barn ført igennem øvelser og indlæring som har til formål at mestre angsthåndtering og erfare, hvad det er der virker for netop dit barn og familien som helhed.

Bogen er skrevet ud fra den nyeste forskning men er skrevet i et letlæselig sprog. Den opfordrer til at man som forældre læser bogen og sætter god tid af til at gå programmet igennem, og hvis man har brug for mere hjælp, tage en psykolog med på sidelinien.

Jeg har i min kontakt med andre angste ofte en fornemmelse af, at der er stor mangel og usikkerhed på, hvordan man som angst forældre eller blot som forældre til et angstfyldt barn skal håndtere og hjælpe. Jeg vil derfor varmt anbefale denne bog. Selv har jeg haft glæde i at få indsigt i min egen rolle som en mor, der har kæmpet med angst og hvordan jeg vil forebygge og huske de mange gode råd jeg har fundet i denne bog.

Bogen er på 282 s.

God fornøjelse!

list_star list_star list_star list_star

Indlægget her er blevet læst 4396 gange!

Søg
Seneste indlæg
Seneste indlæg
Kategorier
Tags
Om Slip angsten

Privacy Preference Center