Angst og arbejdspladsen

Har du fortalt din arbejdsplads det, når du har følt dig Angst?

– eller har du undgået det fordi du frygter at blive sladret om – eller ligefrem fyret?

Ifølge en ny undersøgelse, udarbejdet af  organisationen “En af os” er det frygten for at blive stigmatiseret og konsekvenserne deraf som gør, at medarbejderne på en virksomhed undgår at informere chefen og kollegaerne at de kæmper med psykiske lidelser som bl.a. angst. Undersøgelsen er bygget på 800 respondenter og ca. 75% af de adspurgte ville dog fortælle om deres lidelse, men at der stadig er et tabu omkring det at have en psykisk lidelse.

Der ligger en frygt for at kollegaernes syn på dem vil forandres, og at deres faglige kompetencer vil blive set anderledes på.  Af de 25% som ikke fortæller virksomheden om deres psykiske lidelse, svarer 75% at begrundelsen er denne frygt. 40% af dem der holder det hemmeligt, nævner at de frygter at blive fyret. Andre frygter at blive overset ved forfremmelser. Derudover bliver det nævnt at de frygter at blive lukket ude fra det sociale fællesskab.

Kilde: Berlingske Business

Indlægget her er blevet læst 6585 gange!

Author: Lise Kryger

Tak fordi du læser med! Jeg hedder Lise, og jeg har tilegnet mig stor erfaring indenfor området angst og angstreducering. Det har jeg, fordi jeg selv fik svær socialangst som 15 årig og gik med angsten, ubehandlet, indtil jeg var i starten af 30'erne. I dag har jeg sluppet ca. 80% af min angst med værktøjerne viden, stressreducering, mindfulness, kognitive metoder, eksponering og ACT. Jeg har skrevet bogen: Slip Angsten: Bliv den sejeste Angstfighter!, hvor jeg deler ud af min viden og erfaring med at slippe angsten. Jeg har tidligere arbejdet som eksponeringslærer ved Jysk Psykologcenter. Jeg har en uddannelse som grafiker. Jeg håber, og brænder for at min viden og erfaring med angst, hjælper dig til også at slippe din angst. Nyd godt af dette med viden, gode råd om at slippe angsten samt nyheder og tilbud gennem mine nyhedsbreve. De bedste hilsener, Lise Kryger, indehaver af Slipangsten.dk