fbpx

Den positive psykologis metoder

Forfatter: Frans Ørsted Andersen og Gerd Christensen (red.)
Forlag: Dansk Psykologisk Forlag
Publiceret i 2012, 1. udgave, 1. oplag

stjerne stjerne stjerne

Den positve psykologis metoder

Hvis du arbejder med positiv psykologi i dit arbejde så kan det være denne bog er lige noget for dig! Bogen er ikke en selvhjælpsbog eller en indføring i hvad positiv psykologi er, men en antologi af forskellige artikler, skrevet af psykologer, der med hver deres vinkel beskæftiger sig med optimal menneskelig funktion.

Bogen giver et indblik i en række af de metoder, som den positive psykologi benytter sig af. Den positive psykologis metoder er kendt for dens brede diversitet og tilgange og det bærer bogens artikler præg af – stor spredning. Derudover indeholder antologien artikler, der er forankret i den kritiske psykologi, ligesom den diskuterer, på hvilke måder der er fællesskab mellem positiv psykologi og kritisk psykologi.

Den positve psykologis metoder har følgende kapitler:

  1. Introduktion til den positive psykologis metode
  2. Den positive psykologis metoder – et bud fra Michael Eid
  3. Flowmåling: flowterori, flowobservation og flowspørgeskema
  4. Flowinterview
  5. Performancestudier
  6. Experience Sampling Method
  7. Hinsides indiveidet: Nye landvindinger inden for mentoring
  8. Coaching og værdikortlægning
  9. Italesættelsen af individets karakterstyrker
  10. Assessment og intervention i et positivt psykologisk perspektiv
  11. Praksisudvikling og respektproduktion – gennem positiv interpellation og solidarisk kritik
  12. Kollektivt biografiarbejde som positiv kritik. Om udforskning og overskridelse af modsætninger i et indskolingslærerteam
  13. Elevperspektiver på marginalisering og udvikling af inkluderende praksis
  14. Den positive psykologis videnskabsteori – kritisk – analytiske betragtninger

Bogens kapitler er velskrevet og veldokumenterede og bærer præg af, at det er forskningsmæssigt gennemarbejdet ned til mindste detalje. Personligt, fandt jeg den lige en tand for “forskningspræget” og lidt for stor spredning i forhold til at læse den af interesse og nysgerrighed indenfor emnet positiv psykologi. Kapitlerne om Flow samt coaching var dem jeg fik mest ud af at læse i forhold til det arbejde jeg laver til dagligt med Slip Angsten, men jeg føler mig overbevist om, efter at have læst bogen, at den i en andre sammenhænge vil medføre stor indsigt inden for den positive psykologis metode og udvikling.

At bogen får tre stjerner er et udtryk for hvad jeg føler jeg har fået ud af den, og ikke et udtryk for, hvad den er værd for andre som måske nok mere er i dens målgruppe.

Den positive psykologis metoder henvender sig til konsulenter, forskere, HR-medarbejdere, ledere, undervisere, psykologer, socialrådgivere og studerende, og er desuden tænkt som lærebog, både til masteruddannelsen i positiv psykologi på Aarhus universitet og til faget psykologi på fx lærer-, pædagog-, sygeplejerske-, socialrådgiver-, ledelses- og diplomuddannelser.

God læsning!

 

stjerne stjerne stjerne

Indlægget her er blevet læst 15887 gange!

Søg
Seneste indlæg
Seneste indlæg
Kategorier
Tags
Om Slip angsten

Privacy Preference Center