Du ved det allerede… Din tid er kostbar! Så brug den bedst muligt – også når du er hos din angst psykolog eller terapeut. Hvordan du gør det bedst muligt? Jeg har samlet 12 gode råd sammen til dig! Tjek dem ud, måske er der et par af dem, du kan bruge!
De fleste der kæmper med angst vil på et eller andet tidspunkt have rigtig god gavn af terapi hos en angstbehandler. Her vil du få de redskaber og færdigheder du kan bruge for at håndtere din angst, så den ikke har så stor indflydelse på dig. Så du igen kan leve det liv du selv gerne vil – uden at angsten stopper dig. 🤎
Din tid er dyrebar
Uanset hvor mange timer du får brug for hos en angst psykolog eller terapeut, er tiden, du bruger på terapitimerne, dyrebar. Dyrebar, fordi du åbner dig overfor et andet menneske og fordi sessionerne faktisk koster en del penge…
Jeg taler af erfaring og tro mig, du ønsker ikke at spilde din tid med ligegyldig snak eller vaden rundt om den varme grød for længe. Jo mere du får ud af timerne – jo hurtigere, vil du se angsten rykke sig.
Brug tiden hos din angstbehandler bedst muligt
Det er selvfølgelig vigtigt at der er en god kemi imellem dig og din angstbehandler, men det er også vigtigt at din angstbehandler kan hjælpe dig med din angst. Altså, har erfaring, indsigt og værktøjer, som virker. Her er min anbefaling, at du vælger en terapeut som arbejder evidensbaseret indenfor de kognitive metoder (ACT, Metakognitiv Terapi eller Kognitiv adfærdsterapi). Men udover kemi og at din angst psykolog er den rigtige for dig er der også meget du selv kan gøre for at du får mest ud af tiden hos din terapeut.
Jeg har her listet 12 punkter op jeg selv har fundet vigtige, når jeg har gået i terapi. Måske er det ikke alle punkter der passer til dig men måske er der et par af dem, du kan bruge.
Derfor ikke mere snak, din tid er dyrebar, her får du de 12 gode råd til dine næste terapitimer:
12 gode råd til at få mest ud af dine dyrebare timer hos din angstbehandler
- Vælg din angstbehandler med omhu. Ring gerne i forvejen og hør, om vedkommende kan hjælpe dig med din angst.
- Anse din angstbehandler som en samarbejdspartner som, sammen med dig, har til formål at få dig til at stå på egne ben igen.
- Det gør ikke noget at din angstbehandler ser din angst. Tværtimod, hjælper det ham eller hende til at se og mærke, hvor du er i din proces – og hvad du er oppe imod.
- Vær ærlig om dine tanker og følelser. Også dem, du synes er mærkelige, anderledes og uforståelige. Din angstbehandler har med stor sandsynlighed hørt og set det før.
- Lav dit hjemmearbejde (hvis du har fået noget for) – dit hjemmearbejde giver jer et forspring til terapitimen
- Fortæl din angstbehandler, hvad du føler ved at gå i terapien og hvordan det påvirker dig.
- Beslut dig for hvilke emner fra terapien, du ønsker at dele med andre – og med hvem, du vil dele det med.
- Giv slip på tiden og lad din angstbehandler styre forløbet og sætte grænsen for, hvornår i slutter.
- Spørg om de ting, du ikke forstår eller er i tvivl om.
- Arbejd med dig selv udenfor terapien også – det er i dit virkelige liv, forandringerne skal udleves.
- Brug terapien så længe det rykker på din angst og stop når du ikke længere mener, terapien hjælper dig videre.
- Der er forskel på terapeuter og terapeutiske metoder – vælg en angst psykolog eller angst terapeut som arbejder evidensbaseret.
Pøj pøj med terapien 🤎