fbpx

Angste børn – signaler

Hjælp dine angste børn, opdag angsten i tide og søg hjælp! Jo hurtigere du finder hjælp til dine børn, jo nemmere er det for dem at slippe angsten og undgå senfølger senere i deres liv.

Her er nogle signaler du kan holde øje med, hvis du er i tvivl om dit barn har angst:
  • Dit barn begynder at undgå skolen af frygt for de krav der stilles
  • Hvis dit barn begynder at undgå at køre i bil, tage elevator eller andre transportmidler som det før har været ok med
  • Dit barn er blevet mere indadvendt end normalt
  • Dit barns livskvalitet er mere forringet end normalt
  • Dit barn for ondt i maven eller undgår sociale aktiviteter som fx. lejrskole og fælles fritidsaktiviteter
  • Selvtilliden og selvværdsfølelsen hos dit barn er faldende
  • Somatiske symptomer som fx. mavesmerter, søvnforstyrrelser, muskelspændinger som er enkeltstående kan også være et signal
Hvis du er i tvivl så tag kontakt til barnets lærer på skolen, eller en skolepsykolog hvis en sådan er tilknyttet. Fortæl om dine betragtninger og dine bekymringer og giv gerne udtryk for om i har gået en svær eller stressfyldt tid igennem for nylig.
Prøv i første omgang at holde din evt. ængstelighed fri for barnet og istedet for bruge lærer/psykolog til at sparre med, da frygten ellers kan adopteres af dit barn. Frygten vil kunne fastholde barnet i dets angst og forværre angsten.

 

Kilde: Sjællandske Medier og Ingrid Leth, Lektor ved Københavns Universitets Institut for Psykologi
 
 

Indlægget her er blevet læst 10616 gange!

Author: Lise Kryger

Tak fordi du læser med! Jeg hedder Lise, og jeg har tilegnet mig stor erfaring indenfor området angst og angstreducering. Det har jeg, fordi jeg selv fik svær socialangst som 15 årig og gik med det ubehandlet indtil jeg var i starten af 30'erne. I dag har jeg sluppet ca. 80% af min angst med værktøjerne viden, stressreducering, mindfulness, kognitive metoder, eksponering og ACT. Få hjælp til også at slippe din angst i dag, med alle værktøjerne i online kurset: Bliv den sejeste angstfighter, knæk koden på din angst – og giv slip! Jeg har tidligere arbejdet som eksponeringslærer ved Jysk Psykologcenter. Jeg har en uddannelse som grafiker. Jeg håber, og brænder for at min viden og erfaring med angst, hjælper dig til også at slippe din angst. Nyd godt af dette med viden, gode råd om at slippe angsten samt nyheder og tilbud gennem mine nyhedsbreve. De bedste hilsener, Lise Kryger, indehaver af Slipangsten.dk

Privacy Preference Center